Al decennialang zijn de Eames DSR stoelen een verkoophit. Deze cijfers bewijzen dat de Eames DSR stoelen bij heel veel mensen in de smaak vallen. Dat was ook precies het doel van deze stoelen van Eames. Ze wilden dat designstoelen binnen ieders bereik kwamen. Aan het grote succes van deze stoelen is nog steeds geen einde gekomen en dat zal voorlopig ook zeker niet gebeuren.

Designmeubels voor iedereen

Het label ‘design’ wordt meestal geassocieerd met ‘peperduur’. Maar zoals we hierboven hebben uitgelegd, gaat dat absoluut niet op voor de designstoelen van Eames. De Eames DSR stoel is ontworpen als stijlvolle en praktische eetkamerstoel. De zitschaal heeft een mooie ronde ergonomische vormgeving, waardoor de stoel erg veel comfort biedt. Het kunststof oppervlak is bovendien gemakkelijk met een vochtig doekje schoon te maken. Doordat de stoel niet veel ruimte inneemt, is hij in iedere ruimte gemakkelijk in te passen. Aangezien de prijs ook nog eens heel toegankelijk is, is deze stoel onder andere een perfecte keuze voor starters of gezinnen met kinderen die op de centjes moeten letten en die toch voor design willen gaan. Daarnaast kunt u de stoelen voor een nog kleinere prijs in diverse Eames DSR replica webshops vinden.

Eames DSR ontworpen als moderne eetkamerstoel

De Eames DSR is oorspronkelijk ontworpen als een moderne eetkamerstoel. Die status en uitstraling heeft de stoel nog steeds. Maar omdat het authentieke ontwerp van de Eames DSR stoelen al meer dan een halve eeuw oud is, kunnen ze ook zorgen voor een mooi vintage accent in uw eetkamer. Het is ongelooflijk hoe een meubeldesign uit die tijd vandaag de dag nog steeds zo modern is en binnen allerlei interieurstijlen van vandaag te integreren is. De vele mogelijkheden worden nog eens extra vergroot, doordat de Eames DSR stoelen in diverse kleuren beschikbaar zijn. Van veelvoorkomend zwart en wit tot opvallend rood, oranje, geel, groen en blauw.

Eames DSR breidt zijn terrein uit

De DSR in de St. Bartholomew’s Kerk in Chodovice, Tsjechië

De Eames DSR stoelen hebben door de jaren heen hun terrein uitgebreid en zijn nu ook vaak buiten de eetkamer te vinden. De consument vond dat de kwaliteiten van de DSR stoelen (stijlvol, degelijkheid en zitcomfort) ook heel goed tot hun recht kwamen in andere ruimtes in huis. Het is bijvoorbeeld helemaal geen gek idee om de stoelen te gebruiken als extra aanvulling op uw zithoek. U kunt ze bijvoorbeeld mooi laten contrasteren met uw zitbanken of leunstoelen door voor een opvallende kleur te kiezen. De DSR stoel wordt ook door veel mensen zeer gewaardeerd als hippe bureaustoel. We zien deze stoel dan ook regelmatig terug in kantoren. Ook misstaan ze niet als stoelen voor in de wachtkamer, in de kantine of in de vergaderruimte van een bedrijf. Of wat dacht u ervan om de DSR stoel buitenshuis te gebruiken als terrasstoel? U zult niet de eerste zijn die deze stoel voor dit doel gebruikt.