Hoe ziet de Eames DSR er nou eigenlijk van dichtbij uit? Hoe is de detaillering van de stoel? Hoe zijn de verbindingen gemaakt? Hoe zit het onderstel in elkaar? Dit kun je natuurlijk heel goed zien als je de stoel in levende lijve kunt bekijken maar als je de Eames DSR via internet wilt bestellen dan is het belangrijk om even de details van een Eames DSR te bekijken. Daarom laten wij je hier de belangrijkste details van een Eames DSR zien door middel van afbeeldingen en informatie.

De details van een Eames DSR: de zitting

Als eerste kijken we naar de zitting van de Eames DSR. Eigenlijk bevinden zich weinig details aan de zitting van de Eames DSR doordat het ontwerp zo minimalistisch is. De kuip is afgerond aan de zijkanten en heeft alleen maar ronde vormen. Aan de onderkant van de kuip zitten een aantal bevestigingspunten voor het frame.

details-van-de-eames-dsr-kuip

Bron: rakuten

De details van een Eames DSR: de bevestigingen

De bevestigingen tussen de zitting en het onderstel bevinden zich onder de zitting en zien er zo uit. Op een heel gemakkelijke manier bevestig je het onderstel aan de zitting door middel van schroeven. Deze zie je overigens niet aan de bovenkant van de zitting.

details-van-de-eames-dsr-verbinding

Bron: my-furniture

De details van een Eames DSR: het onderstel

Het onderstel wordt gemaakt van verchroomd RVS en heeft beschermingsdopjes aan de vier poten voor het beschermen van je vloer en van de stoel. De constructie is op een hele bijzondere manier bedacht door Charles en Ray Eames waardoor de stoel zijn tijdloze uitstraling kreeg.

details-van-de-eames-dsr-frame

Bron: smow

Het beste design en het beste ontwerp heeft niet veel uitleg nodig. Dit geldt ook voor de Eames DSR die zo weinig details heeft dat je er ook niet al te veel over hoeft te zeggen. Het ontwerp spreekt voor zich! Kijk voor meer informatie over de verschillende kleuren van de Eames DSR en modellen op Furnaround.com.